Ознака: сорос

Интервјуа

Д-р Филип Петровски за хрватскиот весник „Вечерњи лист“ говори за инволвираноста на УДБА и СОРОС во насилните преврати

Д-р Филип Петровски, директорот на Државниот архив на Република Македонија, за најтиражниот хрватски весник „Вечерњи лист“ зборува за искуствата од лустрацијата како и за инволвираноста на УДБА и СОРОС во насилните преврати. […]

Вести

Петровски: СДСМ не го контролира СОРОС целосно, а пак СОРОС има огромна контрола на СДСМ!

Д-р Филип Петровски вечерва е гостин во емисијата „Во центар„ со Васко Ефтов. Една од темите кои беа предмет на дискусија е политичката криза која ја наметна опозицијата и законот за […]