Ознака: њујорк

Вести

Санта мраз поголема од Њујорк се одвои од Антарктикот

Огромна санта мраз се одвои од вечниот мраз на снежниот континент, како последица на глобалното затоплување. Климатските промени и натаму продолжуваат негативно да влијаат врз планетава. Просечното зголемување на температурата […]

Вести

ДЕНОТ КОГА СВЕТОТ ЗАСТАНА: 19 години од уривањето на кулите близначки во Њујорк

На денешен ден во 2001 година членови на Ал Каеда киднапираа четири американски авиони и извршија истовремен напад врз неколку цели во САД. Два од авионите удрија во кулите на […]

Вести

Тигар и други животни од Зоолошката во Њујорк се позитивни на КОРОНА ВИРУСОТ

Тигар и други животни од Зоолошката во Њујорк се позитивни на КОРОНА ВИРУСОТ Тигар во зоолошката градина Бронкс e позитивен на новиот коронавирус, што се верува дека е прва позната […]

Дестинации

Зошто е Њујорк познат и како „Големото јаболко“?

Повеќето големи градови имаат прекари – Париз е познат како „Градот на светлината“, многумина го нарекуваат Рим „Вечниот град“, а честопати слушаме како луѓето велат „Големото јаболко“ наместо Њујорк. Прашањето […]