Ознака: The Hill

Вести

Престижниот „The Hill“ пишува за економските достигнувања: Македонија е отворена за бизнис

Пред една деценија, малата балканска земја Македонија со релативно кратка независност се соочуваше со највисоката стапка на невработеност во  континентална Европа. Даноците беа меѓу највисоките во регионот, а  деловната клима […]

Вести

Непрофесионалноста на Јанева се критикува и надвор од Македонија

Политичките испади на СЈО и Катица Јанева сé потешко се прикриваат и покриваат. „The Hill“, највлијателен весник на политичкиот естаблишмент во Америка објави критична колумна за работата на СЈО со […]

Вести

„The Hill“ со пофалби за програмата на Никола Груевски

Рејмонд Тантер е професор во пензија на Универзитетот во Мичиген и поранешен висок член на Националниот совет за безбедноство администрацијата на Реган-Буш. Тој е професор на Институтот во Вашингтон кој […]