Тага и солзи во Телма по победата на Трамп

Loading...

Главниот уредник на ТВ Телма Атанас Кировски не ја криеше својата емотивна вознемиреност после големата победа на Доналд Трамп над Хилари Клинтон во Претседателската трка во САД.-Сите оние што ликуваат или планираат да ликуваат за победата на Донал Трамп, веднаш да им кажам дека се во голема заблуда. Ако навивале за Трамп врз идеолошки премиси и го сметале за конзервативец, гадно се излажале. Човекот нема, и не знае што е идеологија. Тој е чист производ на стравот, рефлексија на Брегзит, и продукт на естрадизација на медиумите со риалити шоуа. Проблемот е што кога некомпетентните имаат моќ може да направат сериозна беља, напиша Кировски.
Кировски својата компетентност за коментирање на идеологијата на Трамп ја влече од позицијата главен уредник во телевизија која е чест уживател на финансиските инекции од УСАИД и сличните соросови фондации кои не се меѓу омилените на новиот американски претседател.
Токму затоа, нервозата и емотивна растрепереност во Телма се очекувани и нормални. Меѓутоа истовремено и – џабе.
-Сите оние што ликуваат или планираат да ликуваат за победата на Донал Трамп, веднаш да им кажам дека се во голема заблуда. Ако навивале за Трамп в

loading...