Тајната на еден Американец за најдобриот метод за заштеда на пари

Loading...

Многу луѓе се обиделе да направат пари на конвенционален начин, меѓутоа повеќето од нив не успеале или уште полошо, завршиле правејќи измами. Гери од друга страна, е еден добар човек кој пронашол легален и неверојатно генијален начин на заштеда/правање на пари.Пензионер (60) од Феникс користи едноставен и уникатен начин за правање на пари буквално враќајќи ги во неговиот џеб: тој ги обележува парите со следната порака: „Ве молам вратете ми го овој долар, јас сум многу сиромашен“, а пораката е проследена со неговата домашна адреса. За да се осигура дека пораката е доволно забележлива, тој ја пишува со црвен маркер.Иако доларите се испишани со црвен маркер, тие можат да се користат и не се користат за криминални цели. Гери едноставно ги замолува луѓето без да ги принудува на било кој начин.
Неверојатно, неговиот метод за заштеда станал мошне успешен: сè поголем број на луѓе ги испраќаат доларите назад, така што тој става повеќе пари да кружат.

За да ги зголеми шансите за враќање на доларите, тој воглавно троши банкноти од 1 долар, бидејќи постои поголема веројатност луѓето да му вратат 1 долар, отколку банкноти од 10 или 20 долари или поголеми. Неговиот систем е прилично профитабилен, со оглед на тоа што е потребен вистински напор. Секојден, тој добива 2 долари, што во просек зема 60 долари месечно меѓутоа благодарение на дарежливите луѓе кои понекогаш ставаат бонус во пликот, тој стигнува близу до 100 долари. Гери не добива означени долари само од Америка, туку луѓето и од подалечните земји како Холандија и Австралија. Тој вели дека не се чувствува виновен затоа што смета дека сите луѓе го сфаќаат како шега. „Единствено се чувствувам виновен е тогаш кога некој ќе ме сфати сериозно’.
Факултети.мкПензионер (60) од Феникс користи едноставен и уникатен начин за правање на пари буквално враќајќи ги во неговиот џеб: тој ги обележува парите со сл

loading...
Loading...