Тајните на древната индиска медицина: Едноставен лек за замор и исцрпеност!

Loading...

Рудра мудра е позиција на дланката која го активира соларниот плексус и го прави посилен. Ова е многу корисно за луѓето кои работат напорно и се под интензивен стрес.
Јога движењата со рака коиги користат само дланките и прстите се нарекуваат мудра и го претставува еден древен индиски систем на медицината. Секој од нашите прсти на двете дланки има различно значење и секој одговара на енергијата на одреден дел од телото. Десната рака ја претставува машката страна и е под влијание на сонцето, додека пак левата страна го претставува женскиот дел од нашата природа и е раководен од страна на Месечината. Десната рака ја прима моќта, додека левата ја дава.
Рудра мудра е одличен начин за ослободување од замор, исцрпеност и слабост, ија подобрува циркулацијата на крвта. Може да се практикува по пет минути неколку пати во текот на денот. Лекари, студенти, војници им е од особена важност оваа практика бидејки го зголемува земјиниот  елемент, и потпомага во исцелување на аритмија, анксиозност и немир.

 
 
Спојте ги врвовите на палецот, показалецот и до малиот прст и нежно притиснете, и можете веднаш да ја почувствувате виталноста.
Мудра техниката е многу едноставна, но има голема моќ што може да го промени вашиот живот, бидејќи енергијата заклучена во адите и чакрите се ослободува и се насочува, кон цел да ги остварите вашите цели и да се справите со проблемите на секојдневниот живот.
Пробајте нема што да загубите.Ова е многу корисно за луѓето кои работат напорно и се под интензивен стрес.
Јога движењата со рака коиги користат само дланките и прстите

loading...
Loading...