Тапкајте по ЛАДНА ВОДА со боси нозе и еве ШТО ЌЕ ВИ СЕ СЛУЧИ!

Loading...

Ладниот туш и купка имаат долгра традиција во многу култури и тоа со многу добра причина.Едноставниот метод за зајакнување на имунитетот е- кратко тапкање со боси стапала по ледена вода!
Ладниот туш и купка имаат долгра традиција во многу култури и тоа со добра причина. Иако туширањето и бањањето со топла вода е многу попријатно, сепак ладната вода овозможува бројни предности за здравјето.
Германските научници откриваат дека луѓето кои секојдневно се тушираат по минута или две со ладна вода, поретко заболуваат од настинки, отколку оние кои се тушираат со топла вода.
Ефектите се следни…
1.Ладниот туш ви носи поголема енергија
2.Срцето чука посилно, а подобрата циркулација го лишува телото од замор…
3.Ладниот туш го ублажува стресот и ви овозможува подобро расположениеЕдноставниот метод за зајакнување на имунитетот е- кратко тапкање со боси стапала по ледена вода!
Ладниот туш и купка имаа

loading...
Loading...