Татин син: Мислел дека сѐ може да купи со парите. Но, професорите му приредиле вистински ШОК!

Loading...

Виктор Микула (18), кој е син на богат романски тајкун, максимално ги трошел парите на неговиот татко. Од доаѓање на училиште со хеликоптер, или Ферари од 200.000 евра, до возење со скапи лимузини.Сепак, покрај сите тие материјални добра, тој заборавил и зошто оди на училиште – учењето. Тој пробал да препишува на еден испит, што резултирало со негово исфрлање од училиштето.
На новинарите во Орадеа, град во западниот дел на Романија, им се фалел дека се подготвува за матурскиот испит. По полагањето, тој истрчал од училиштето пред кое го чекала лимузина од „Ѕ класа“.
По неколку дена, неговото бесно излегување од училиштето конечно било објаснето. На огласната табла се појавиле резултатите од испитот, на која покрај неговото име стоело дека е избркан поради препишување.

„Ова му беше последна шанса да матурира, бидејќи претходно падна на завршниот испит. Ова само покажува дека парите не можат да купат сѐ, но не верувам дека ова ќе му влијае на кариерата, бидејќи секогаш може да се вработи кај татко му“, изјавил еден негов другар.
Според законот за образование на Романија, Виктор Микула нема да може да го полага завршниот испит до 2016 година. Сепак, покрај сите тие материјални добра, тој заборавил и зошто оди на училиште – учењето. Тој пробал да препишува на еден испит, што резулти

loading...
Loading...