Татко истерувал ѓавол од својот 5 годишен син!

Loading...

Неверојатна приказна за тоа до каде може да стигнат навивачките страсти и фанатизмот.Познати по својот темперамент, но сепак шокирани од постапката на 38-годишниот италијанец  Артуро Верати, страстен навивач на Јувентус, кој не можел да се помири со одлуката на неговиот 5-годишен син Марко да го засака лутиот ривал од Серија А – Милан.
Секојдневните малтретирања – пеење песни и облекување на црно-белиот дрес, не вродиле со плод, па Артуро го повикал локалниот свештеник Дон Чезаре да го истера ѓаволот од телото на неговиот син Марко. Таткото бил убеден дека Сатаната го наговорила синот на таков грев. Егзорцизмот не донел резултат, а малечкото дете подоцна повикало полиција и изјавило дека татко му го малтретира, на што посведочиле и соседите.
Засега, сè уште не е познато каква казнена мерка ќе биде преземена против таткото.
Во Америка, пак, се појави видео во кое една американка тврди дека добила повик од Ѓаволот и таа му одговорила, а во Индија се родило бебе кое постојано се самозапалува. Повеќе прочитајте на следниов линк.
 
 Познати по својот темперамент, но сепак шокирани од постапката на 38-годишниот италијанец  Артуро Верати, страстен навивач на Јувентус, кој не

loading...
Loading...