Татко си ја омажил шестгодишната ќерка за да отплати долг!?

Таџ Мухамед позајмил 2500 долари за да го плати лечењето на својата жена, а за возврат морал да ја даде својата ќерка!Ми беше ужасно тешко, но морав да го направам тоа – вели Таџ. Тој, неговата жена и нивните девет деца минатата година пребегале во избеглички камп во околината на Кабул, каде што се надеваа дека ќе најдат подобар живот. Но, мајката се разболела, а синот (3) умрел од ладното.
Тогаш Таџ позајмил 2500 долари за да го плати лечењето на својата жена. Тогаш тој ја омажи својата ќерка за синот на човекот кој му ги позајмил парите, бидејќи не бил во состојба да го отплати долгот.
Борците за човекови права дознаа за оваа приказна и ја ангажирале Кимберли Мотли, која е адвокат и мајка на три деца. Таа живее на релација Кабул – Милвоки. Кимберли успеала да им го врати девојчето на родителите, а анонимен донатор го платил долгот на нејзиниот татко. Девојчето денес има седум години и наскоро треба да тргне на училиште.Ми беше ужасно тешко, но морав да го направам тоа – вели Таџ. Тој, неговата жена и нивните девет деца минатата година пребегале во избеглички

Пронајдете не на следниве мрежи: