Таткото на малата Тијана: „Секој ден е сѐ потешко“

За 2. април е закажано рочиште за кривичната постапка против Драган Ѓуриќ (34), месарот од Србија кој ја уби 15-годишната тинејџерка Тијана Јуриќ.На судењето е повикан Игор Јуриќ, таткото на малата Тијана, за која полицијата трагаше две недели и чија смрт го потресе целиот регион. Монструмот е обвинет за обид за силување и тешко убиство.
Игор Јариќ за српски Курир вели дека сѐ она што му го зборувале луѓето кои си ги изгубиле децата, е горчлива вистина. 
„Времето не значи ништо, секој ден е сѐ потешко. Ми остана да ја чувам другата ќерка Сашка и да се обидам да најдам смисла во прераниот губиток. Да направам нешто за децата, општеството и за мојата Тијана. Во текот на истрагата многу нешта ме убиваа. Да речеме, кога слушнав дека ќе се работи на мерењето на претрпениот страв на Тијана, срцето ми се кинеше. Сепак, ако е потребно за вакво тешко злосторство адекватно да се казни, подготвен сум сѐ да издржам“, вели таткото на Тијана.На судењето е повикан Игор Јуриќ, таткото на малата Тијана, за која полицијата трагаше две недели и чија смрт го потресе целиот регион. Монструмот

Пронајдете не на следниве мрежи: