Таткото на синот му го дал НАЈДРАГОЦЕНИОТ СОВЕТ кој може да постои: Рецептот за среќа ВО ЕДНА РЕЧЕНИЦА!

Таткото на својот син му дал само еден совет кој детето сигурно ќе го памети за цел живот.Еден летен и сончев ден човекот со својот син отишол на прошетка низ шумата…
Одеднаш, детето се сопнало на камен и извикало „Аххх“!
Кога одеднаш слушнал глас кој доаѓал од планината – „Ахх“!
Зачуден, тој исплашено извикал- „Кој си ти“?
Но, одговорот кој го добил бил- „Кој си ти“?
Ова малку го налутило , па извикал – „Кукавице“!
Но и гласот му одговорил со истото- „Кукавице“!
Детето збунето го погледнало таткото и го прашало-„Тато, што е ова што се случува“?
„Сине“, му рекол таткото, „Oбрни внимание“
И тогаш таткото извикал- „Ти се восхитувам“!
Гласот одговорил- „Ти се восхитувам“!
Таткото повторно извикал- „Прекрасен си“!
Гласот повторил- „Прекрасен си“!
Детето стоело изненадено, се уште не сфаќајки што се случува. Таткото му објаснил…
„Луѓето ова го нарекуваат „ехо“. Но, тоа е всушност животот. Животот секогаш ти го враќа она што ти му го даваш. Животот e огледало на сите твои дела!
Доколку сакаш да имаш повеќе љубов, тогаш мораш да даваш повеќе љубов. Доколку сакаш да имаш повеќе добра, тогаш подари повеќе добра. Доколку сакаш да имаш разбирање и почитување, тогаш мораш повеќе да разбираш и почитуваш. Доколку сакаш да бидат трпеливи со тебе, тогаш мораш и ти да бидеш трпелив со луѓето и повеќе да ги почитуваш.
Ова правило се однесува на секој аспект од животот. Животот секогаш ти го враќа она што му го даваш!
Така, квалитетот и смислата на твојот живот не се случајност, животот секогаш е огледало на твоите дела!
 Еден летен и сончев ден човекот со својот син отишол на прошетка низ шумата…
Одеднаш, детето се сопнало на камен и извикало „Аххх&l

Пронајдете не на следниве мрежи: