Таткото се спротивставил на венчавката на неговата ќерка: Неговата причина за тоа ќе ве шокира!

Loading...

Наместо да биде горд  и воодушевен тој чувствувал мачнина и ужас: Знаев дека тој е добро момче, но се чувствував во целосен шок, некако како предадено. Бев неугодно изненаден…Џеј Питер била многу блиска со својот татко Рајан. Се му се доверувала, а тој ја советувал. Но кога му кажала дека ќе се мажи, разговорот бил краток и напнат….
-Го повикав татко ми и му кажав дека сакаме да се земеме. Му го кажав датумот и го прашав дали ќе сака да ме предаде на венчавката. Тој кажа дека не сака и ја спушти слушалката- вели таа.
Неговата единствена ќерка се подготвувала за свадба а тој наместо гордост чувствувал ужас.
Антони Петфер, бил човекот со кој требало Џеј да се мажи. Бил пристоен, вреден и лојален. Имал добра работа, негова куќа и никогаш претходно не бил женет. Па, што било проблемот? Зошто таткото бил толку вознемирен?
Постоеле две причини: Антони(51) бил 22 години постар од Џеј, а другата е дека тој му бил најдобар пријател! Тие двајца се познаваме речиси 30 години. Уште откако Џеј била бебе, тие заедно излегувале, гледале натпревари…
Нивните куќи се една до друга…
-Знаев дека Антони е добро момче, но бев шокиран, се чувствував предадено. Бев многу непријатно изненаде затоа што ќерка ми ќе се мажи за толку стар човек. Но, не е само тоа. Не можев да се привикнам на идејата дека… Бев всушност лут и огорчен…- вели таткото.
Нивното пријателство започнало во осумдесетите кога бил во брак со мајката на Џеј.

 

-Често зборувавме за мојата ќерка и знаеше колку сум горд на неа. Таа боледува од ретко заболување па така во детството често беше дома, тој доаѓаше кај нас и ја гледаше како си игра со куклите- додава.
Таа имала многу добар однос со таткото, па често кога ќе излезела на кафе со својот татко доаѓал и Антони. Убаво се чувствувала во негово друштво но и тој во нејзино.
-Секако не очекував проблеми, јас прва го бакнав Антони. Беше тоа неколку седмици пред да започнеме да се запознаваме подетално и пред да започнеме да си се доверуваме. Бевме во автомобил и се чувствував добро.- вели Џеј.
Тогаш започнаме да си разменуваме пораки и почнавме повеќе да се зближуваме, а на татко ми му кажав дека сме пријатели. – додава
Но неколку месеци подоцна започнале врска. Па така Реј станал свесен дека нешто се случува…започнал да се сомнева се додека сами не му признале дека се заедно.
Не било тешко да се види дека таткото не е воодушевен од врската. Веднаш го нападнал својот пријател и му кажал дека нивната врска е погрешна и треба да прекинат. Со ќерката не разговарал за тоа, само  и рекол дека Антони не сака да го види повеќе во нивната куќа.
Но, Џеј не престанала тука напротив се верила со Антони.  На свадбата бил повикан од неговата ќерка  и не сакал да оди. На крај не сакал да ја пропушти венчавката на својата едниствена ќерка и сепак отишол. Џеј Питер била многу блиска со својот татко Рајан. Се му се доверувала, а тој ја советувал. Но кога му кажала дека ќе се мажи, разговорот бил крато

loading...
Loading...