Тажната приказна на вардаровиот херој: Чупиќ после оваа несреќа останал без еден прст на раката која ја донесе титулата

Поради бизарна несреќа хрватскиот ракометар и вардаров херој, Иван Чупиќ во 2008 остана без прстот, во текот на примемите за тогашните Олимписки игри во Цриквеница. Сопнувајќи се во текот на вечерна прошетка, Чупиќ се обидел да задржи за метална ограда, кога венчалниот прстен се заглавил, што предизвикало проблеми на прстот.Поради тежината на повредата тогаш му беше отстранета нешто помалку од метална ограда, за среќа неговата кариера не беше доведена во прашање. Оперативниот зафат тогаш го изврши Младен Мишкулин.
-Чупиќ доживеа несреќа кога се враќал од вечер која традиционално ја организираме во Цриквеница. Се шеташе до хотелот, при тоа се сопна и во пад се обиде да се фати за метална ограда. За жал, прстенот кој беше на левата се заглави за ограда и му откина дел од прстот. Го опериравме, меѓутоа немаше спас, моравме да му го ампутираме тој дел. Доколку пројде добро, а нема причина да не биде така. Чупиќ ќе ја продолжи својата ракометна кариера. Иако Иван е левак, тој прст е најмалку подвижен и верувам дека ќе се врати, изјави тогаш доктори Мишкулин.Поради тежината на повредата тогаш му беше отстранета нешто помалку од метална ограда, за среќа неговата кариера не беше доведена во прашање. Опера

Пронајдете не на следниве мрежи: