Тажната животна приказна на Маид од X фактор!

Loading...

Маид Хеќимовиќ (30) кој учествува во Х фактор за медиумите изјави дека силата за неговите настапи ја црпи од љубовта кон неговата покојна мајка.Имено, мајка му  починала кога тој имал 18 години, а како што признава за „Ало“, таа многу личела на фолк ѕвездата Лепа Брена.
„Брена многу ме потсеќа на мојата покојна мајка, која исто така беше висока, витка и убава. Кога и да ја видам Брена, ми текнува на мајка ми. Во кариерата сакам да се угледам на Лепа Брена и Здравко Чолиќ бидејќи тие и покрај талентот и големиот успех се многу одмерени и не го занемаруваат приватниот живот“, вели Маид и додава дека и ден денес му е многу тешко поради смртта на неговата мајка.

 
„Таа умре кога имв 18 гоини и секој ден ми е тешко како тоа да се случило вчера. Тогаш не ја изгубив само мајка ми, туку и најдобриот прјател и ментор кој ме следеше низ животот. Можеби токму таа тажна емоција која што ја носам во себе е она што излегува од мене додека пеам на сцената. Скоро во секоја песна наоѓам по нешто што ме потсеќа на неа. Таа беше прекрасна танчерка и ја сакаше музиката, но сепак татко ми Мурис беше помузикален од неа. Тој свири гитара и тој дел од талентот го имам повлечено од него“, вели Маид за „Ало“.Имено, мајка му  починала кога тој имал 18 години, а како што признава за „Ало“, таа многу личела на

loading...
Loading...