Тексас се подготвува за ураганот Харви

Жителите на јужното крајбрежје на Мексиканскиот залив и Тексас се подготвуваат за доаѓањето на ураганот Харви, вечерва или утре наутро, јавуваат американските медиуми.Продавниците се поркиени со дрвени плочи додека ураганот се засилува, а според снимките на Вселенската агенција НАСА, оди преку топлите води во Мексиканскиот залив кон крајбрежјето на Тексас и се повеќе се засилува.
Претставниците на локалните власти нагласуваат дека оние ја игнорираат наредбата за евакуација, тоа го прават на сопствен ризик.
Се очекува ураганот Харви да испушти околу 100 сантиметри дожд на широкото подрачје на крајбрежното на Тексас во наредните три дена. Белата куќа соопшти дека федералните ресурси се подготвени ако биде потребно да бидат испратени во Тексас.Продавниците се поркиени со дрвени плочи додека ураганот се засилува, а според снимките на Вселенската агенција НАСА, оди преку топлите води во Мек

Пронајдете не на следниве мрежи: