Тексас: Со „човечки синџир“ спасија живот

Ураганот Харви направи огромна штета и однесе со себе најмалку 50 животи.Жителите на Тексас непрекинато се борат со поплавите кои природната катастрофа ги остави зад себе и принуди милиони жители да ги напуштат своите домови.
Фотографија, на која добродушни луѓе формираат човечки синџир за да спасат маж заробен во неговиот автомобил сред огромна поплава, ќе ви ја врати вербата во човештвото.

Случајни минувачи се сплотија за да му го спасат животот на повозрасниот маж кој беше во неволја.
Човекот е спасен и е во добра здравствена состојба.
Постапката на неговите сограѓани, треба да биде поука за сите.Жителите на Тексас непрекинато се борат со поплавите кои природната катастрофа ги остави зад себе и принуди милиони жители да ги напуштат своите до

Пронајдете не на следниве мрежи: