Телефон експлодирал и целосно уништил автомобил!

На Нејтан Дорначер од Петерсбург во САД, пред неколку дена му експлодирал телефонот – Galaxy Note 7, по што целосно го уништил неговиот џип.Штетата е голема и иако осигурувањето ќе покрие дел, Дорначер вели дека многу пари вложил во модификација и подобрување на овој автомобил кое осигурувањето нема да го исплати. Нејтан и неговата сопруга тоа утро купиле столче за детската соба, а додека го изнесувале од автомобилот, мобилниот останал на полнење.
Нивната осумгодишна ќерка тргнала кон автомобилот по мобилниот телефон, но родителите ја слушнале експлозијата и го спасиле девојчето.
Откако „Фокс“ ја објави приказната за запалениот автомобил, од Самсунг дадоа изјава дека се истражува инцидентот и дека ќе направат сѐ што можат за сопственикот на уништеното возило. Потсетиле уште еднаш дека сопствениците на овие телефони можат бесплатно да ги заменат.
Самсунг најави глобално повлекување на Galaxy note 7, кој има проблем со прегревање.Штетата е голема и иако осигурувањето ќе покрие дел, Дорначер вели дека многу пари вложил во модификација и подобрување на овој автомобил кое осигу

Пронајдете не на следниве мрежи: