Тензијата расте: Северна Кореја отвори оган врз јужнокорејски воен брод

Јужнокорејскиот брод не е погоден – изјави офицерот кој сакаше да остане анонимен. Тој не можеше да го потврди извештајот на новинската агенција Јонхап, дека јужнокорејската војска возвратила со оган во правец на севернокорејскиот воен брод.Од правецот на Северна Кореја денес беше отворен оган во правец на јужнокорејски воен брод – соопшти офицерот на Здружениот генералштаб на јужнокорејската армија. Тој додаде дека јужнокорејскиот брод бил во рутинска мисија на патролирање во близина на спорната граница во Жолтото Море.
Двете Кореи неодамна разменија оган на западната поморска граница, бидејќи гранатите што беа испалени за време на воената вежба на Северна Кореја, паднале во водите на Јужна Кореја.
Четворица Јужнокорејци биле убиени во пукањата од страна на севернокорејска артилериска вежба во 2010 година.Од правецот на Северна Кореја денес беше отворен оган во правец на јужнокорејски воен брод – соопшти офицерот на Здружениот генералштаб на ју

Пронајдете не на следниве мрежи: