Тепачка на гласачко место во Бутел

Loading...

Во Основото училиште „Петар Здравковски- Пенко“ во скопската општина Бутел денеска околу 10 часот се случила тепачка помеѓу две лица, за време на гласањето.-Во момент на напуштање на училишниот двор дошло до нарушување на јавен ред и мир помеѓу 32- годишниот Г.Н. и 48- годишниот Г.Т. поради претходна расправија и несогласувања. Интервенирала и полицијата, велат од МВР за КУРИР.
Потоа, гласањето во училиштето продолжило нормално.
Инаку, училиштето се наоѓа меѓу општините Бутел и Чаир и таму гласаат жителите од двете општини.
 -Во момент на напуштање на училишниот двор дошло до нарушување на јавен ред и мир помеѓу 32- годишниот Г.Н. и 48- годишниот Г.Т. поради претх

loading...