Терористичкиот напад во Ница, бил најавен уште пред две години

Loading...

Лидер на Исламска држава ги најавил терористичките напади како оној кој вчера се случи во Ница.  Абу Мухамед Ал Аднани во септември 2014 година излезе со изјава во која ги повика џихадистите да влезат во возилата и да ги прегазат француските неверници.-Ако можете да убиете неверници од Америка или Европа, особено гнасни француски неверници или Австријци, Канањани направете го тоа. Убијте ги сите неверници и во оние држави кои се дел од коалицијата во војната против Исламска држава. Убијте како знаете и умеете, порача Ал Аднани во 2014 година.
Ал Аднани оваа година стана главен портпарол во Ирак, но за време на воздушен напад беше повреден.-Ако можете да убиете неверници од Америка или Европа, особено гнасни француски неверници или Австријци, Канањани направете го тоа. Убијте ги сите

loading...