Тешко се будите и наутро појадувате само кафе?Тогаш треба да ги знаете овие работи…

Loading...

Појадокот го заменувате со кафе? Тогаш треба да ги знаете овие неколку работи…Личностите кои касно стануваат и тешко се будат треба да јадат лесна храна, со малку маснотии и многу јаглени хидрати. Идеален појадок за нив е овошјето, медот и житариците, чајот или белото кафе.
Ако имате време за појадок тогаш добро би било да појадувате сендвич но не со шунка или салама туку со риба. Со сендвичот можете да пиете и овошен или обичен јогурт или свеж исцеден сок од овошје.

Личностите кои постојано се во движење и често се под стрес најчесто појадокот го прескокнуваат и пијат само утринско кафе. Ако е така тогаш , тоа нека биде кафе без кофеин, а за да ги нахраните своите нерви поради зголемениот стрес, потребен ви е витамин Б.Личностите кои касно стануваат и тешко се будат треба да јадат лесна храна, со малку маснотии и многу јаглени хидрати. Идеален појадок за нив е ово

loading...
Loading...