Тест: Само еден поглед на овој цртеж, ќе ви каже каква личност сте!

Loading...

Има два можни одговориИмено на истата слика се нацртани девојка и старица, но на тој начин што поголемиот дел од луѓето не можат на прв поглед да ги воочат двете. Во зависност од тоа која од нив две прво ќе ја видите, постои објаснување што тоа говори за вашата личност.
Има два можни одговори
Девојка и старица

 

1. Девојка
Девојката ни е свртена на друга страна со лликот, гледа во далечина, а од профилот и се гледаат носот и трепките. Од шеширот и се вее бел вел, облечена е во раскошна бунда, деколтето и е дискретно отворено, а околу вратот има ѓердан.
Објаснување:
Ако на сликата прво ја видовте девојката според популарната интерпретација, сте личност ведри по природа, имате младешки дух и склони сте кон оптимистичен поглед на светот.

 

2. Старица
Старицата ни е свртена во профил. Увото на девојката е окото на старицата, линијата на нејзиниот образ и вилицата го претставуваат носот на старицата, а ѓерданот се всушност усните на старицата.
Објаснување
Ако на прв поглед на овој цртеж видовте старица, или вештерка како што некој ја нарекуваат, по природа сте песимистични и претпазливи склони кон скептицизам и старечки дух.
Овие објаснување се дел од популарната култура и не се потврдени од стручњаците. Имено на истата слика се нацртани девојка и старица, но на тој начин што поголемиот дел од луѓето не можат на прв поглед да ги воочат двете. Во зав

loading...
Loading...