Тијана Дапчевиќ на Евровизија ќе пее песна од Дарко Димитров!

Loading...

Откриени се деталите околу евровизиската песна на Тијана Дапчевиќ „Победа“, со која ќе ја претставува нашата земја. Песната премиерно ќе биде претставена на 22-ри февруари во рамките на специјалното издание од емисијата „Хит на месецот“, а како автор се потпишува познатиот композитор и продуцент Дарко Димитров, со кој Тијана соработува веќе 14 години.
Изборот за песна на Евровизија по 59-ти пат ќе се одржи во данскиот град Копенхаген започнувајќи со првата полуфинална вечер на 6-ти, втората на 8-ми и големото финале на 10-ти мај. Од неодамна е познат и распоредот на земјите, а Македонија ќе настапи 8-ма во втората полуфинална вечер.Песната премиерно ќе биде претставена на 22-ри февруари во рамките на специјалното издание од емисијата „Хит на месецот“, а како автор

loading...
Loading...