Тинејџерката од Сирија и прати порака на својата мајка: О, мајко не пролевај солзи

Loading...

Австриската и турската полиција трагаат по 15-годишната Сабина Селимовиќ и една година постарата Самра Кешиновиќ, австриски државјанки со потекло од БиХ, за кои што, како што се сомнева, заминале да војуваат во Сирија.Сабина и Самра со родителите живееле во Виена, а во четврток, на десетти април, од виенскиот аеродром заминале во турскиот град Адана, од каде, како што се сомнева, заминале во Сирија.
Родителите на исчезнатите девојчиња, рекле дека Сабина и Самра оставиле писма во кои што потврдиле дека заминале во Сирија за да се борат за исламот.
Мајката на Сабина на Фејсбук поставила нејзина фотографија со порака- „Мој зрак на сонце, ако го читаш ова те молам да се вратиш, многу ни фалиш и те сакаме многу. Сабина врати се назад!“

Додека загрижените родители трагале за Сабина Селимовиќ и Самра Кеѓиновиќ, тинејџерки со потекло од БИХ, тие се забавувале на социјалните мрежи. Откако од Австрија отишле во Сирија и се венчале, Самра и Сабина по цел ден денот го поминуваат на интернет оговарајќи им на пријателите на нивните прашања.
На некои поставени прашања Сабина одговорила дека таа доброволно отишла и никој не ја приморал на ова, туку заминала да работи за задоволството на Алах и ми возвраќа на својата мајка да не се грижи за неа и да не пролева солзи, таа нема да се врати!Сабина и Самра со родителите живееле во Виена, а во четврток, на десетти април, од виенскиот аеродром заминале во турскиот град Адана, од каде, как

loading...
Loading...