Тивок библиотекар починал, а во училиштето не ни очекувале што ги чека!

Loading...

Кога повлечениот библиотекар Роберт Морин починал, во училиштето во кое работел 50 години не ни очекувале какво изненадување ги очекува.Морин, на Универзитетот во Њу Хемпшир, дипломирал во 1963 и од тогаш работел во факултетската библиотека. Бил омилен меѓу студентите и вработените, а го знаеле како тивок човек кој живее едноставен живот и многу ги сака книгите.
Затоа се изненадиле кога сфатиле каква тајна криел скоро половина век.

 
Морин, имено во училиштето каде го посветил животот, оставил во тестамент со вистинско богатство! Тој оставил сума од 4 милиони долари!
Овој љубител на пишаниот збор, кој бил толку страствен читач, ја прочитал секоја објавена книга во Америка од 1930-1940 година, а вкупно тоа изнесувало 1938 книги. Целиот живот штедел, а за тоа никој не знаел.Морин, на Универзитетот во Њу Хемпшир, дипломирал во 1963 и од тогаш работел во факултетската библиотека. Бил омилен меѓу студентите и вработените,

loading...