Тој доживува 100 оргазми дневно: „Тоа не е задоволство, туку огромна мака“

Loading...

Дејл Декер (37) од Висконсин, пред две години го повреди дискот додека излегувал од автомобилот. На патот кон болницата доживеал пет оргазми. Никој не може да му помогне.Во последните две години, Дејл Декер (37) дневно имал по 100 оргазми, но не уживал во ниту еден од нив. Тој е еден од првите мажи кој јавно прозборел за овој проблем.
Синдромот му се појавил во 2012 година кога си го повредил дискот во грбот додека излегувал од автомобилот, пишува Дејли Мејл.
Дејл ја опишува својата состојба како „одвратна и страшна“. Според медицинската литература, повредувањето на нервите на карлицата може да предизвика хиперосетливост во тоа подрачје.
Поради необичната состојба, Дејл помалку се изолирал и од општеството, бидејќи се плаши дека би можел да доживее оргазам во јавноста.

„Замислете да се наоѓате на погребот на својот татко, да се наоѓате покрај трупот и да доживеете девет оргазми. А уште ако се наоѓате во јавност со своите деца, тогаш е одвратно.“, вели тој.
Дејл живее заедно со сопругата Ејприл и синовите Кристијан (12) и Тејтенон (11). Ејприл вели дека прави се за да му биде поддршка на Дејл, но тоа не е секогаш така лесно.
Дејна Херис, која е гинеколог и која лекувала жени со сличен синдром, вели дека е очигледно дека Дејл страда.
„Тоа е сериозна состојба и се надевам дека тој наскоро ќе ја добие потребната помош, бидејќи во спротивно ќе се соочи со сериозни физички и психички последици. Кај луѓето со овој синдром постои можност да извршат самоубиство, бидејќи им се чини дека тоа е единствениот излез“, вели таа.Во последните две години, Дејл Декер (37) дневно имал по 100 оргазми, но не уживал во ниту еден од нив. Тој е еден од првите мажи кој јавно прозбор

loading...
Loading...