Томи Стефановски победник на Охридски маратон

Нашиот Томи Стефановски е победник на јубилејниот 30-ти Меѓународен пливачки маратон што се одржа денеска на Охридското Езеро.Втор целната линија ја мина македонскиот маратонец Евгениј Поп-Ацев, но поради неправилно минување на последната бова тој е дисквалификуван, така што второто место му припадна на Едуардо Стокино од Италија, а третопласиран на охридскиот маратон е Матеус Евангелиста од Бразил.
Победник во женска конкуренција е Олга Козлодуб од Украина која низ целта мина заедно со победниците во машка конкуренција, второпласирана Дарија Килик од Русија, додека како трета на целта пристигна Пилар Геиљо од Аргентина.Втор целната линија ја мина македонскиот маратонец Евгениј Поп-Ацев, но поради неправилно минување на последната бова тој е дисквалификуван, така ш

Пронајдете не на следниве мрежи: