Тони Михајловски ја праша хунтата на власт кога се паѓа денот на независност

 Тони Мијајловски ја праша хунтата на власт кога се паѓа денот на независност„Со извинување и задоцнување од еден ден, дозволете ми да ни го честитам празникот. За многу години нека е. Од некој крал Каран па до денес се спомнува Македонија. И најверојатно дури ја има планетава, и живот на неа, ќе се спомнува и понатаму. Дај Боже. 2800 и кусур години е така. Можеби немаме никаква врска со Каран, Аминта, Александар, и можеби не сме воопшто слични на нив и сличните им, но и денес живееме, постоиме и умираме како што живееле, постоеле и умреле и тие. Во Македонија, како Македонци. Коинциденција ли е, што ли е? Уште еднаш се извинувам за задоцнувањето и за многу години нека е Македонија и Македонци.
п.с. Двајца Еѓипјани, татко и син, разговараат…С: тате кога се паџа 1 Мај?Т: ебем ли га сине..околу пети шести..“„Со извинување и задоцнување од еден ден, дозволете ми да ни го честитам празникот. За многу години нека е. Од некој крал Каран па до денес с

Пронајдете не на следниве мрежи: