ТОП ЗА СЕЗОНАВА: Похувани пиперки со кајмак

Одлично за оваа сезона!Потребни состојки:
7-8 црвени пиперки
неколку лажички кајмак
– за похување
100 грама брашно
100 грама лебни трошки
2 јајца
сол по вкус
масло за готвење
Начин на подготовка
Испечете ги пиперките па излупете ги. Откако ќе го направите тоа посолете (со малку сол бидејќи кајмакот треба да биде солен). Наполнете ги пиперките со по една полна лажичка кајмак. Извалкајте ги во брашно, јајца и на крајот во презла. Пржете во длабок сад со повеќе масло од двете страни по една до 2 минути. Пржените пиперки извадете ги од маслото и ставете ги на салфетка за да го упијат вишокот маснотија.
Послужете со по малку кајмак, можат да се послужат топли но и ладни. Желбата е ваша.Потребни состојки:
7-8 црвени пиперки
неколку лажички кајмак
– за похување
100 грама брашно

Пронајдете не на следниве мрежи: