Тотален пресврт во истрагата: Кој го полекол чкрапалото? Братот не ја убил малата Елена

Loading...

Родениот брат на Елена Крсмановиќ, која е убиена во семејниот дом во Расеник, најверојатно  не го повлекол чкрапалото на ловечката пушка, како што се сомневаше досега.Во обвинителството во Белград е речено дека на рацете на 4-годишното момче не се пронајдени траги од барутни честички. Исто така, како што се наведува од обвинителството добиените резултати од парафинската ракавица недвосмислено укажуваат на тоа дека такви траги нема ни кај останатите членови од семејството, пишува весникот вечерње новости.Како што е потврдено во овој весник, утврдено е дека на рацете на покојната Елена, нејзиниот татко Дарко, мајката Јелена, братот, дедото Јово и бабата Бранка Црногорац не се пронајдени честички кои се карактеристични за остатоци од огнено оружје.„Според тоа, издадена е наредба за земање ДНК профил и изработка на ДНК профил од сите расположливи траги пронајдени и земени на лице место“, било речено од обвинителството.
Исто така, издадена е и наредба за земање букален брис и изработка на ДНК профил на Дарко Крсмановиќ и неговиот малолетен син поради споредба. Од обвинителството истакнуваат дека по добиените резултати на ДНК анализата, во јануари ќе почнат со сослушување на сведоците, а свои искази ќе дадат и оние кои се затекле во домот на Крсмановиќ на кобната ноќ.

Се работи за мајката на Елена, Јелена Крсмановиќ, бабата Бранка и дедото Јова Црногорац. таткото Дарко се обвинува за предизвикување општа опасност и по сослушувањето е пуштен да се брани од слобода.Првите резултати од истрагата укажуваат на тоа дека од чиста љубопитност, братот на Елена се доближил до оружјето и го притиснал чкрапалото. Куршумот ја погодил Елена дирекно во главата, која умрела на лице место. Во моментот на несреќата во куќата освен Дарко и Јово, биле и мајката Јелена и бабата Бранка. Малата Елена е погребана во манастирот Раковица.Во обвинителството во Белград е речено дека на рацете на 4-годишното момче не се пронајдени траги од барутни честички. Исто така, како што се навед

loading...
Loading...