ТРАГЕДИЈА НА ПЛАЖА: Загина турист, екипите на Брза помош биле немоќни да стигнат до местото на несреќата поради…

Loading...

На местото на несреќата може да се дојде и пешки, но проблемот е што таму има 300 нелегално изградени скали…Турист на 38-годишна возраст вчера почина во заливот во близина на Омиш, Хрватска. Починатиот бил странски државјан, а како што пишува Далмација њуз, не можеле да му помогне ни екипата на Итната помош ниту полицијата можела да  се приближи до заливот каде се наоѓал туристот. 
На местото на несреќата може да се дојде и пешки, но проблемот е што таму има 300 нелегално изградени скали на кои Италјанецот Џузепе Спарта наводно потрошил 140.000 евра за нивната изградба. 
Итаната помош по некое време се обидела да дојде до настрадниот тусрист, но тој не покажувал никакви знаци на живот. Половина час се обидувале да го реанимираат, но за жал без успех. На готовс бил и хиликоптер, а се размислувало и за полициски чамец.Турист на 38-годишна возраст вчера почина во заливот во близина на Омиш, Хрватска. Починатиот бил странски државјан, а како што пишува Далмација њу

loading...