ТРАГЕДИЈАТА НА 6-ТЕ МЛАДИ: „Другари ако нема место, јас ќе бидам во багажникот…“

Милош Јанковиќ (20) влегол во багажникот на BMW- то на смртта по излегувањето од кафулето на Дорќол бидејќи за него немало место во автомобилот.Откако излегле од забавата на Дорќол, шесточлената дружина тргнала накај BMW- то на Душан Јовановиќ.
Пред влегувањето во автомобилот, сфатиле дека тие се шестмина и дека не можат сите да одат со исто возило до Ада Хуја каде во еден ресторан планирале да продолжат со забавата.
– Другари, ако нема место, еве јас ќе бидам во багажникот. Не е проблем – рекол Јанковиќ и легнал во багажникот после што другарите ја затвориле вратата.
Јовановиќ со исклучително голема брзина влетал во Дунав кај Ада Хуја. Возачот набрзина излегол од автомобилот и испливал на површината, неколку мига подоцна излегле и Лука Вишниќ и Милица Јокиќ.

Милош Јанковиќ
Полициските нуркачи во автомобилот ги пронашле удавените Немања Антиќ и малолетната А.С. После неколку часа, извлечен е автомобилот од реката, а полицијата после тоа го отворила багажникот и наишла на ужасна глетка.
– Удавеното момче до последниот момент се обидувало да излезе од багажникот. Тоа го заклучивме бидејќи со  нозете скршил еден дел од задното седиште обидувајќи се да најде излез од морбидната ситуација. Но, водата во автомобилот брзо навлегла и момчето не се успеало да се извлече – вели извор за несреќата.Откако излегле од забавата на Дорќол, шесточлената дружина тргнала накај BMW- то на Душан Јовановиќ.
Пред влегувањето во автомобилот, сфати

Пронајдете не на следниве мрежи: