ТРАГИЧНА ЉУБОВНА ПРИКАЗНА КАКО НА ТИТАНИК: Нуркачите на потонатиот траект пронашле две тела кои отишле прегрнати во смрт…

Нова трагедија се случила пред два дена на потонатиот корејски траект.Еден нуркач го изгубил својот живот обидувајќи се да ги извлече личностите за кои сеуште се смета дека се исчезнати. Да се потсетиме, на 16 април потона преоптеретен јужнокорејски траект на кој се наоѓале 476 патници и ленови на екипажот.
На бродот имало и 339 ученици и наставници на едно училиште кои тргнале на школскиот излет.
Само 174 луѓе го преживеале бродоломот а 302 личности смртно настрадале. На повеќето смтта им е утврдена, но телата на повеќе од 30 луѓе сеуште не се пронајдени.

Една приказна во рамките наоперацијата го потресе целиот свет.Имено, нуркачите помеѓу стотината настрадани тинејџери, ученици на споменатото училиште, пронашле и тела на девојче и момче кои во смрт отишле прегрнати.
Тие си ги поврзале своите спасувачки јакни, а нуркачот кој ги извлекол морал да ги раздвои за нивните безживотни тела да ги извлече на површина.
Започнав да плачам кога ја видов таа сцена. Не сакале да се остават еден со друг.- кажува нуркачот.Да се потсетиме, на 16 април потона преоптеретен јужнокорејски траект на кој се наоѓале 476 патници и ленови на екипажот.
На бродот имало и

Пронајдете не на следниве мрежи: