Трајковски: Најголемиот трговски центар ќе се гради во Гази Баба и ќе донесе 1.000 вработувања

Loading...

Општина Гази Баба со својата транспарентност и визибилност кон деловниот сектор, е една од ретките општини во Република Македонија која има добиено сертификат за Бизнис Пријателска Општина, со што се отвораат можности за голем број на странски инверстиции.Нова инвестиција во Гази Баба

Општина Гази Баба со својата транспарентност и визибилност кон деловниот сектор, е една од ретките општини во Република Македонија која има добиено сертификат за Бизнис Пријателска Општина, со што се отвораат можности за голем број на странски инверстиции.
Една од тие инвестиции која деновиве се најави во општината, е инвестицијата од Компанијата „Скопје Ист Гејт“, која на празниот простор кај Скопскиот саем планира да изгради повеќенаменски комплекс со најголем трговски центар во Македонија, станбен комплекс и канцелариски парк, на земјиште со површина од 155.000 м2.
Вкупната инвестиција во период од 5 -7 години се планира да изнесува повеќе од 300 милиони евра, со што ќе се отворат над 1000 нови работни места.

 Нова инвестиција во Гази Баба

loading...