Трет ден од потрагата: Полицијата мисли дека Нина избегала поради лошите оцени

Нина Живковиќ (14) избегала од домот во кој живеела и полицијата трага по неа веќе два дена.Нина Живковиќ исчезнала на 22 декември во Белград. Во полицијата велат дека нејзиното исчезнување го пријавила нејзината сестра и дека по девојчето интензивно се трага. Според неофицијални информации Нина последен пат била видена во периодот помеѓу 14:15 и 14:30 часот.
Нина одела во осмо одделение во основното училиште „Коста Абрашевиќ“ во Расеник. Минатата недела не одела на настава.
„Првите резултати од истрагата покажуваат дека девојчето од дома избегало поради лошите оцени. Сепак, сериозно се занимаваме со случајот и трагаме по девојчето за што побрзо да ја вратиме дома“, велат од МВР.
Нина Живковиќ исчезнала на 22 декември во Белград. Во полицијата велат дека нејзиното исчезнување го пријавила нејзината сестра и дека по девојчето

Пронајдете не на следниве мрежи: