Тргнаа тенкови кон источна Украина: Путин побара од Обама да го спречи крвопролевањето

Loading...

Турчинов нареди воено-полициска акција на истокот во Украина и побара помош од мировните сили на Организацијата на Обединетите Нации.Украинскиот претседател Олександ Турчинов го потпиша указот со кој започна големата анти-терористичка акција во источна Украина, со цел да се врати контролата во градовите кои беа заземени од проруски активисти.

 
Преку телефонски разговор со генералниот секретар на Обединетите нации, Бан Ки-Мун, Турчинов побара помош од силите Унпрофор во акцијата.
Во исто време, преку телефонски разговор, претседателот на Русија Владимир Путин побарал од американскиот претседател Барак Обама да влијае на ситуацијата во Украина за да се спречи крвопролевање.Украинскиот претседател Олександ Турчинов го потпиша указот со кој започна големата анти-терористичка акција во источна Украина, со

loading...
Loading...