Три дечиња безмилосно убиени

Loading...

Три дечиња безмилосно убиени на Тајланд!Три малолетни момчиња биле убиени, а нивните родители биле повредени во напади кои се случиле во текот на ноќта во Јужен Тајланд.
Децата биле на возраст од 6, 9 и 11 години. Тие се убиени од напаѓачи кои со огнено оружје пукале кон нивните семејства додека се враќале во своите домови по посета на локалната џамија.
Полициската истрага треба да покаже дали тројното убиство е извршено од муслиманските бунтовници, кои ги напаѓаат припадници на нивната религија за кои сметаат дека ги поддржуваат властите.
Големо мнозинство од населението во Тајланд се будисти. Во трите јужни провинции, кои се населени претежно со муслимани, во 2004 година избувна сепаратистички бунт. Над 5.000 лица се убиени од почетокот на конфликтот.Три малолетни момчиња биле убиени, а нивните родители биле повредени во напади кои се случиле во текот на ноќта во Јужен Тајланд.
Децата би

loading...
Loading...