ТРИ ДЕНА УМИРАЛ ВО НАЈГОЛЕМИ МАКИ: Никој не сакаше да му помогне на овој бездомник!

Просјакот Аца, дечко кој со видно болна нога питачел по белградските улици и градскиот превоз, почина пред неколку дена во најголеми болки и тоа на скалите во зградата во која престојувал.Просјакот кој го познаваа сите патници на градскиот превоз на релацијата од Железничката станица до Храмот на Свети Сава, починал на адреса која била легло за наркоманија и проституција.
Станарите од зградата во повеќе наврати се обидувале да разговараат со него и да му понудат помош, но сите обиди завршувале безуспешно.
И додека тој одбивал било каква помош, надлежните служби ја префрлувале одговорноста од еден на друг.
Според српските медиуми, тој дури три дена барал помош на скалите, со оглед на тоа дека се здобил со смртни рани. Сите кои го виделе, ги вртеле главите на другата страна и одбивале да му помогнат. Според изворите, дури и полицијата доаѓала додека молел за помош, но само бил оставен да лежи така.Просјакот кој го познаваа сите патници на градскиот превоз на релацијата од Железничката станица до Храмот на Свети Сава, починал на адреса која би

Пронајдете не на следниве мрежи: