Три фрази со кои ќе му помогнете да ви се отвори

Loading...

Не постои прашање што побрзо ќе го наведе да замолчи од прашањето: “За што размислуваш, драги?” Наместо тоа, охрабрете го да ви се отвори, шепнувајќи му една од овие реченици:
1.”Кажи ми ако ти треба малку простор”
Прескокнете го прашањето зошто е напнат, во спротивно ќе заземе обрамбен став. Со овие зборови ќе му дадете можност да се отвори без да го нападнете дека е лошо расположен.
2. “Сигурна сум дека супер помина на презентацијата”
Ако го прашате како поминал на работа, веројатно ќе каже, “OK”.  Дајте му комплимент, тоа ќе го охрабри да ви ги каже деталите.
3. “Морам да ти раскажам што ми се случи”
Научниците велат дека кога ќе споделите нешто за себе, тоа ќе го инспирира и него да ви се отвори повеќе од вообичаено.
Copyright 2013 Puls24 Сите права се задржани. Текстот не смее да се печати или емитува, во целина или во делови без договор со Puls24.Не постои прашање што побрзо ќе го наведе да замолчи од прашањето: “За што размислуваш, драги?” Наместо тоа, охр

loading...