Три јасни знаци дека НЕ ПИЕТЕ ДОВОЛНО вода!

Loading...

Можеби не сте занеле, но  жедта не е единствениот показател дека вашиот организам дехидрирал, односно дека му недостига течност. Телото ви праќа сигнали дека е време за чаша вода на различни начини.Главоболка
Организмот постојано губи течност. Мозокот е чувствителен на тие промени и токму тоа е причината за главоболка. Колку повеќе течност му недостига на организмот, толку повеќе главоболката е појака.
– Колку повеќе течност ќе изгубите, толку повеќе се намалува волуменот на крвта заради што во мозокот доаѓа помалку кислород при што се шират крвните садови и главоболката станува уште полоша.
Изразено жолта мокрача
Кога урината ќе пшожолти, време е да прошетате до кујната и да се напиете чаша со вода. Кај луѓето кои пијат доволно течности урината е проѕирна, а жолтата боја укажува на тоа дека во мокрачата има многу отпадни материјали.
Затвор
Водата го помага протокот на материјали низ цревата и нивното исфрлање од вашето тело, па доколку организмот не добива доволно течност, ни вие нема да имате редовна столица.Главоболка
Организмот постојано губи течност. Мозокот е чувствителен на тие промени и токму тоа е причината за главоболка.

loading...
Loading...