Три правила за појадокот кои ќе ви помогнат да ослабете

Loading...

Појадокот е најважниот оброк од повеќе причини. Но постојат правила врзани за него ако сакате да ослабете.На овие три работи треба да мислите на својот прв оброк:
1. Јадете рано
Студиите откриле дека појадокот го подобрува метаболизмот и прави во текот на денот да бидеме помалку гладни, па подоцна поздраво да ручаме и поздраво да вечераме.
2. Јадете додека не бидете сити
Појадокот нека биде богат и обилен за да не бидете гладни повторно за два – три часа. Јадете храна која бавно се вари: храна која содржи многу влакна и многу протеини е добар избор, бидејќи ви ја дава неопходната енергија. Внимавајте појадокот да не содржи многу шеќери.
3. Не претерувајте
Големиот утрински оброк ќе ве засити, но немојте да претерувате. Јадете умерено, онолку колку што ви е потребно. Кога ќе почувствувате дека сте сити – престанете. Не морате да изедете се што имате во чинијата. На овие три работи треба да мислите на својот прв оброк:
1. Јадете рано
Студиите откриле дека појадокот го подобру

loading...
Loading...