Три работи кои не смеете да ги правите после 21 часот

Loading...

Квалитетниот сон е многу важен за здравјето. Поради недостаток на време за бројни дневни обврски, најчесто си го скратуваме сонот за да можеме да стигнеме се да завршиме.Сите знаеме дека пред спиење не би требало да гледаме ТВ, да работиме на компјутер или да го проверуваме мобилниот. Но освен овие грешки постојат три работи кои никако не би требало да ги правите после 21 часот, ако сакате квалитетно да спиете.
Месо за вечера – Варењето на протеини во телото е интензивна и често напорна работа додека е во состојба на мирување. Ако не сакате оброкот да ви го пречи цврстиот сон пред спиење јадете полесно храна.

Цигари – Испитувањата покажале дека оние лица кои пушеле непосредно пред спиење следниот ден се чувствувале поуморно.
Претесен градник – Претесен градник кој се врежува во кожата ќе го попречува вашиот сон. Истражувањата покажале дека претесната облека го попречува циклусот на спиење, така што доведува до зголемување на телесната температура и намалување на нивото на серотонинот. Најдобро е да го извадите градникот за спиење и тоа нека ви прејде во навика. Сите знаеме дека пред спиење не би требало да гледаме ТВ, да работиме на компјутер или да го проверуваме мобилниот. Но освен овие грешки постојат т

loading...
Loading...