Три совети за маникирот да ви трае подолго!

Loading...

Доколку сакате вашиот маникир да трае неколку седмици, придржувајте се до следниве совети:Ладни нокти и лак – Топлината разредува, а ладното го згуснува лакот на ноктите. Лаковите секогаш држете ги на ладни места (можете да ги ставите во фрижидер еден час пред да се лакирате), а ноктите лакирајте ги подалеку од грејно тело.
Прескокнете капење – Ако сакате маникирот да ви биде беспрекорен, нанесете го веднаш по туширањето или капењето, бидејќи топлата вода лошо делува на свежо лакираните нокти, а наглата промена на температурата и пареата ја менуваат структурата на лакот и тој може да испука.
Подгответе ги ноктите- Ноктите имаат своја природна маснотија и заради тоа лакот не трае толку колку што сакате. Пред ноктите да ги подготвите за маникир (пред да се лакирате) поминете ги со памукче натопено во оцет.Ладни нокти и лак – Топлината разредува, а ладното го згуснува лакот на ноктите. Лаковите секогаш држете ги на ладни места (можете

loading...
Loading...