Тригодишното дете два дена било само со својата мртва мајка

Mason Martin, тригодишното дете било пронајдено од страна на полицијата кога насилно влегле во станот на Lydia MacDonald.Нејзиниот татко Рон изјавил дека починала од напад на асма и потврдил дека детето било само со нејзиното мртво тело.
„Полицијата доби позив откако соседите приметиле дека Lydia никој ја немал видено одредено време. Кога влеговме во станот го откривме нејзиното тело и го пронајдовме детето.“ – изјавила полицијата.

Тие сеуште не знаат кои се причините за нејзината смрт и како детето успеало да се грижи за себе тие два дена.
„Детето се наоѓа во болница и успешно се опоравува. Ние сме му најблиско семејство и ќе бидеме тука за него. Беше многу тажен на почетокот, но подоцна се расположи малку. Му ја кажавме вистината за неговата мајка, но не сме сигурни колку може тоа да го разбере“ – изјавил Рон.

Таткото на Mason, Bobby умрел во декември 2012 година како последица од предозирање во својата 26 година од животот.Нејзиниот татко Рон изјавил дека починала од напад на асма и потврдил дека детето било само со нејзиното мртво тело.
„Полицијата доби

Пронајдете не на следниве мрежи: