ТРИК ОД 90 СЕКУНДИ: Ако го направите ОВА после туширање, ќе имате неверојатна енергија

Иако во просек во текот на животот на туширање трошиме 4.000 часа, постојат нешта кои со сигурност не ги знаеме за туширањето. Токму со вакво туширање би требало да го започнеме нашиот ден.Голем број на луѓе сметаат дека туширањето нè буди, но всушност, се случува нешто сосем спротивно. Кога после туширањето со топла вода ќе прејдете во поладна просторија, доаѓа до пад на телесната температура а со тоа настапува и огромна потреба за сон.
Па така, наместо да бидете одморени, вие после туширањето ќе се чувствувате поспано. Токму затоа е многу важно да го сторите следново. Кога ќе завршите со туширањето, пуштете млаз од ладна вода и застанете под тушот 30 секунди. Потоа почекајте 30 секунди, а после тоа исто толку време поминете под млаз од топла вода.
Ваквото изложување на еден вид на “хидротерапија” навистина делува.Единствената напомена е дека со ваквиот режим на туширање треба да внимаваат луѓето кои имаат кардиоваскуларни или некои други посериозни здравствени проблеми, за кои ваквите поголеми варијации секако не се соодветни. За сите останати, ова е една одлична рутина која ќе ве освежи и ќе ви даде елан за новиот работен ден!Голем број на луѓе сметаат дека туширањето нè буди, но всушност, се случува нешто сосем спротивно. Кога после туширањето со топла вода ќе пр

Пронајдете не на следниве мрежи: