Трик за отстранување на подочниците!

Loading...

Досега неколку пати сме укажале на тоа дека сода бикарбоната е навистина корисна. Освен што е неизбежен сојузник во чистење, неодамнешни студии покажале дека, доколку правилно ја користиме, може да ни го спаси животот. Сега ви откриваме како со помош на сода да ги отстраните подочниците и темните кругови околу очите.Имено, ако имате мака со подочниците, а уште не сте пронашле начин како да се ослободите од нив, еве решение. Секако одморот и редовниот сон се многу важни, но и содата може да помогне.
Најпрво ставете во чаша малку топла вода или чај од камилица, а потоа додадете лажица сода бикарбона и добро измешајте ја течноста. Потоа земете тупфер, натопете го во смесата и натискајте на пределод под очите и оставете да отстои од 10-15 минути.
На крајот измијте го лицето.
Резултатите се веднаш видливи.Имено, ако имате мака со подочниците, а уште не сте пронашле начин како да се ослободите од нив, еве решение. Секако одморот и редовниот сон се мно

loading...
Loading...