ТРОГАТЕЛНА ПРИКАЗНА: 17 години се грижи за својата шизофренична мајка и еве што се случува!

Loading...

Момчето, чија мајка боледува од шизофренија, одлучи да ја сподели приказната за своето секојдневие. Еден корисник на социјалната мрежа Имгур, потпишан како Tommygun27, од својата 12-та година води грижа за својата шизофренична мајка, чија болест се манифестира преку хиперграфија- компулсивно пишување.
“Таа мисли дека тоа што го пишува на страниците, ќе го спаси светот и ќе разоткрие огромна завера, која ја водат Дик Чејн, Ралф Најдер, Том Брокау и Питер Џенингс” – пишува момчето.

“Посебно не го сака Ралф Најдер и ланецот за брза исхрана 7-11. Мислат дека ставаат отров во храната, како луѓето би станале послушни  за да може да се манипулира и управува со нив”.
Секој лист е со димензија од 76 х 34 центиметри.
Иако неговата мајка никогаш не била агресивна спрема него, сепак тој имал тешко детство. Морал да донесе неколку тешки одлуки, а една од нив е да не ја покани на својата свадба. И пренел дека се оженил после месец дена.

“110 блокови. Секој со по 100 страници, целосно испишани, тоа се 22 000 страници, плус кесата со страниците која ја изнесов – тоа се околу 30 000 страници. На крај мораше да се исели, што често се случува и затоа морав се да фрлам.”
Првпат кога купил телевизор, таа го искршила на парчиња. Потоа заклучил дека нема поента лут на неа и се одлучил за нискотехнолошки пристап- редовно купува блокови и разни пенкала. Еден корисник на социјалната мрежа Имгур, потпишан како Tommygun27, од својата 12-та година води грижа за својата шизофренична мајка, чија болест с

loading...
Loading...