Трогателно писмо на татко на болнo детенце- Тато немој „ПА ПА“-а тато мора „ПА ПА“

Loading...

Пред само 2 години еден татко ја крена цела Хрватска на нозе за своето болно детенце. Имено Јуре Kарамарко тогаш упатил апел до министерот за здравство да прати лекари во болницата Ребро бидеќи никој не сакал на неработен ден да донесе одлука за операција на неговото синче која била итна.Пред само 2 години еден татко ја крена цела Хрватска на нозе за своето болно детенце. Имено Јуре Kарамарко тогаш упатил апел до министерот за здравство да прати лекари во болницата Ребро бидеќи никој не сакал на неработен ден да донесе одлука за операција на неговото синче која била итна.
Го држам својот син во рацете а чекајќи го вашиот лекар, вашиот систем и вашиот прв работен ден прашање е дали ќе можам да го држам повторно “, напиша тој тогаш – денес 2 години подоцна тој напиша уште едно писмо. Овој пат упатено до неговиот син. Писмото го растажи цел Балкан.
Борецу мој – денес ти е именден. Тато, повторно не е дома. Знаеш, Тато се разбуди многу рано, и ќе е на нога до доцна во ноќта. Во тоа време ти трчкаш околу куќата, полнип пелени, си играш. Мајка ти вели дека многу пати во денот го споменуваш тато. Именденот ти поминува без татко, бидејќи јас ќе работам 20 часа на моите нозе, 27 километри далеку од вас. Јас работам по цел ден на 3 страни срце татино, куна по куна ќе вратам некако се – само за тебе мој борецу.
Знам борец, тоа е само именден, и многу не го слават, но јас го пропуштив, а за нас би требало да биде голем ден, нашиот ден. Знам и првите чекори се само првите чекори, првите зборови и само првите зборови, првиот пад, прво фрлање камчиња во морето,  доаѓање  во дневната соба со цуцла и многу други работи. пропуштив многу. Премногу.
Ова не значи дека тато те сака помалку, Ти  знаеш мој борецу,  засекот во градите, срценцето на тато го сечеа 2 пати, добри луѓе те оперираа – оние чичковци во бели мантили што не ги сакаш. Тато ја крена болницата и Хрватска на нозе за ти да живееш. Многу твои другарчиња што беа со тебе во собата во болницата во Минхен не издржаа – заминаа на небото….
Повеќе на mkd-news.comПред само 2 години еден татко ја крена цела Хрватска на нозе за своето болно детенце. Имено Јуре Kарамарко тогаш упати

loading...
Loading...