ТРОГАТЕЛНОТО ВИДЕО од куче кое теши постара госпоѓа ПРЕД СМРТТА ќе ве доведе ДО СОЛЗИ

Loading...

Животните даваат пријателство и љубов и во најтешките моменти на човековиот живот. Не постои ништо што дава утеха повеќе од меко крзно, а една организација за животни која работи во соработка со здравствени установи, тоа и го докажа.ЈЈ, женка златен ретривер е сертификувано терапевтско куче од како била стара само 1 година. Навикнала да дава утеха на болните во тешките моменти.
Еден ден била посебно нежна, па тој момент е забележан со камера и споделен на социјалните мрежи, што предизвика бројни позитивни реакции и уште еднаш потврди дека кучето навистина е човековиот најдобар пријател.
Видеото почнува така што ЈЈ се гали од раката на една постара госпоѓа, која е во 80-тите или 90-тите години и се обидува од неа да измами реакција. Најтажниот дел е што госпоѓата е блиску до смртта и нема многу посетители, како што пренесува британскиот Мирор.
Старата госпоѓа со слабост во рацете ја погали ЈЈ и на крајот двете заспаа. Следниот ден жената починала, но во тој момент имаше утеха од крзнениот пријател.
Погледнете го трогателното видео:

 

I often do bed visits, though never without The Bossy One. This is a lady who has very few people to visit her. She…
Posted by JJ, Hospice Therapy Dog on Sunday, February 23, 2014

ЈЈ, женка златен ретривер е сертификувано терапевтско куче од како била стара само 1 година. Навикнала да дава утеха на болните во тешките моменти.

loading...
Loading...